Zona verda

L'Ajuntament del Masnou va posar en marxa el 30 de setembre del 2022 una prova pilot d'estacionament regulat com a zona verda.

Els objectius són els següents:

 • Prioritzar l'aparcament dels residents de l'àmbit.
 • Reduir el trànsit de vehicles forans que hi busquen aparcament.
 • Millorar la seguretat viària.
 • Disminuir les emissions de gasos contaminants.

 


HORARI

Tot l'any, de dilluns a diumenge, de 8 a 20 hores.

 

ÀMBIT DE LA ZONA VERDA

La zona verda, en la seva modalitat de prova pilot, s'implanta en un sector del municipi que s'estén, parcialment, pel barri d'Ocata i el centre del Masnou.

Plànol de l'àmbit de la zona verda.

*Cliqueu el plànol per veure'l en PDF i poder ampliar-lo.

*Perímetre de la zona verda: N-II, Av. de Joan Maragall, C. de la Generalitat de Catalunya, C. del Parlament de Catalunya, C. de Josep Irla, C. de Joan Miró, Av. de Cusí i Fortunet, C. d'Itàlia i C. de Roger de Flor.

 


TARIFES - ZONA VERDA

Hi ha tres categories tarifàries diferents, en funció de la residència de la persona titular de vehicle i de si paga l'impost de vehicles de tracció mecànica (IVTM) al Masnou. També es preveuen casos especials per a donar accés a la zona a casuístiques concretes (industrials, rentings, etc.).

No hi ha distintius de zona verda per als vehicles. Els dispositius de control de l'equip de vigilants llegeixen les matrícules i detecten el tipus de tarifa que s'aplica a cada vehicle.

 

A) RESIDENTS DINS L'ÀMBIT DE LA ZONA VERDA

Vehicles de persones empadronades dins l'àmbit de la zona verda i que tributen l'impost de circulació (IVTM) al Masnou.

 • Tarifa dia: 0,10 €/dia
 • Tarifa setmana: 0,50 €/setmana
 • Tarifa mes: 2,00 €/mes

 

B) RESIDENTS AL MASNOU, PERÒ FORA DE L'ÀMBIT DE LA ZONA VERDA

Vehicles de persones empadronades al Masnou que viuen fora de l'àmbit de la zona verda i que paguen l'impost de circulació (IVTM) al Masnou.

 • Tarifa horària: 1,25 €/h

 

C) NO RESIDENTS AL MASNOU

Vehicles de persones no empadronades al Masnou o que no paguem l'impost de circulació (IVTM) al Masnou

 • Tarifa horària: 1,75 €/h

 

D) CASOS ESPECIALS

D.1 Vehicles d'empresa, rènting, lísing o anàlegs conduïts per persones empadronades dins l'àmbit de la zona verda

PAGAMENT ÚNIC 51,50 €

Un sol pagament (mentre duri el contracte de rènting o anàleg) per figurar com a resident de l'àmbit de la zona verda. Un cop fet el pagament únic, podrà accedir a les tarifes de residents en el àmbit de la zona verda especificades en el punt A.

Si està interessat en obtenir aquesta categoria de resident consulti l'apartat Demana condició de resident de zona verda (SUPÒSIT - 4)

 

D.2 Vehicles d'industrials que desenvolupen part de la seva activitat dins la zona verda

PAGAMENT ANUAL 51,50 €

Mitjançant el pagament d'aquesta taxa anual, el professional que desenvolupi part de la seva activitat a l'àmbit de la zona verda tindrà accés a l'estacionament dins de la zona amb un màxim de 4 hores seguides en una mateixa plaça en l'horari de vigència de la zona verda. Cal col·locar un disc horari a un lloc visible del vehicle per indicar l'hora d'inici de l'estada.

Si esteu interessats en obtenir aquesta categoria per al vostre vehicle consulteu l'apartat Demana condició de resident zona verda (SUPÒSIT - 5)

 


Tràmits i gestions

Les persones empadronades al Masnou que paguen l'IVTM al municipi, figuren de forma automàtica, sense haver de fer cap tràmit, a la categoria a la qual pertanyen en funció de la residència:

 • A) Resident en l'àmbit de la zona verda.
 • B) Resident al Masnou, però fora de l'àmbit de la zona verda.

Podeu consultar la categoria que té assignada el vostre vehicle a l'apartat Consulta matrícula. En cas que la categoria que teniu assignada no sigui la que us correspon podeu tramitar una sol·licitud a l'apartat Demana la condició de resident zona verda.

 

Este sitio web utiliza Cookies propias para recopilar información con la finalidad de mejorar nuestros servicios. Si continua navegando, supone la aceptación de la instalación de las mismas. El usuario tiene la posibilidad de configurar su navegador pudiendo, si así lo desea, impedir que sean instaladas en su disco duro, aunque deberá tener en cuenta que dicha acción podrá ocasionar dificultades de navegación de la página web

Accepto
Com configurar
Top